Facebook Twitter
VAL | CAS
La Pobla de Vallbona

La Pobla de Vallbona

Municipi de la Comunitat Valenciana, situat a la comarca del Camp de Túria, a 22,6 km de València, amb un altitud de 102 m aproximadament. La situació geogràfica de la Pobla de Vallbona és de 39º 9’ de latitud nord, i 0º 36’ de longitud oest respecte del Meridià de Greenwich. Hi podem accedir des de València, a través de la CV-35 i per la línia 1 de Metro de València. 

Els habitants es diuen poblans.

La població s’ubica al sud del terme, principalment sobre terrenys plans. El punt geodèsic més alt és la muntanya Tos Pelat amb 225 m. sobre el nivell del mar. El seu terme, de 33’1 km2 d’extensió, limita al nord amb Olocau i Serra, al sud amb Riba-roja del Túria, a l’est amb Bétera i l’Eliana, a l’oest amb Llíria i Benaguasil, del qual es va segregar en l’Edat Mitjana.

La superfície del terme municipal té la forma d’un rombe irregular i és regat pel riu Túria per mitjà de les séquies de l’Alguatzil, el Campés, Primera, Major i la Nova, amb les boqueres o rolls del Alxinet i Gallipont.

En el nucli urbà es distingeixen dos sectors diferenciats: al sud, el nucli original, la vila planificada amb pla ortogonal (1382) i, al nord, las Ventas (antigament coneguda per “Las Ventas del Moro”) en el camí de València a Llíria. En el nucli urbà, trobem el barri Sant Josep.

En el seu terme municipal es troben també una sèrie d’urbanitzacions: El Camp del Túria, Gallipont, Cuatro Vientos, La Muntanyeta, Iale, San Sebastián, Alto del Real, Monte Colorado, Valentia, Pobla Real, Club de Campo, Maravisa, Maravisa II, Nova Maravisa, Eden de Maravisa, Los Olivos, San Martín, Jardín de Jaravilla, la Sima, La Conarda, Les Penyes, Vista Calderona, Maquiva, El Cerrao, Lloma Llarga, Els Racons i Villas L’Eliana, Villas II, Altos de Maravisa, Monte Alto, Residencial la Pobla, Pla de la Cova, Pla dels Aljubs, Casa Blanca, Porta Coeli i Mas Nou.

La Pobla de Vallbona celebra els seus dos Patrons el 20 de gener, Sant Sebastià i el 7 d'octubre, la Mare de Déu del Rosari.

Ajuntament de la POBLA DE VALLBONA

©2014 - LA POBLA DE VALLBONA

 

Avda. de Colom nº93 - 46185

La Pobla de Vallbona (València)

 

Accessibilitat | Avís Legal | Política de cookies

Telèfon d'informació

96 276 00 50

Contact@

Facebook
Twitter
Vimeo
Youtube
Compatible amb les últimes versions dels navegadors: Internet Explorer (9 o superior), Mozilla Firefox, Chrome y Safari.