Facebook Twitter
VAL | CAS
17 d'octubre
La Sala de Juntes de l'Ajuntament ha acollit avui la signatura del contracte que permet a l'Ajuntament donar llum verda a les obres que permetran allotjar la nova prefectura de la Policia Local. Després d'aquesta actuació, es passarà del seu actual emplaçament (en el carrer Maria Mare Micaela) a la seua nova ubicació (en l'encreuament entre el carrer Sant Josep i el carrer Ronda).

L'actual prefectura s'asseu damunt del que va ser Ambulatori Municipal durant bastants anys. Presenta falta d'espai i una sèrie de carències que feien necessari escometre un canvi d'emplaçament. Amb les obres que s'emprendran, s'aprofitarà al màxim l'espai que empren actualment els integrants de la Brigada d'Obres, en una nau industrial (de 1.239 metres quadrats) que quan acaben aquestes obres quedarà dividida en dos apartats.

L'edificació projectada consta de dos blocs connectats en planta primera per una passarel·la, amb planta baixa i primera planta, amb usos destinats a oficines. Tant la nova seu de la Policia Local com l'espai de magatzem que empra la Brigada d'Obres actualment quedaran separats en dos blocs independents (que, en qualsevol cas, estaran connectats en planta primera per una passarel·la oberta, on se situaran dues escales i al que donarà un ascensor).

La nova prefectura policial quedarà dividida en dos blocs, amb dues plantes cadascun: en la planta baixa hi haurà un bloc amb una sala d'espera i recepció; zona de lavabos; vestíbul; sala de declaracions; sala d'agressor; sala de víctimes; despatx de la Brigada d'Obres; i l'arxiu de la Brigada d'Obres. En el segon bloc de la planta baixa hi haurà una sala de Protecció Civil; vestuari per a Protecció Civil; bany per a Protecció Civil; vestuari per a la Brigada d'Obres; i bany per a la Brigada d'Obres.

La inversió necessària per a escometre aquest projecte és de 320.235,14 euros i arreplega una reivindicació del personal de Policia Local, a més de donar resposta a una necessitat del municipi. Ho expressava clarament l'alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia: "El nostre municipi ha anat creixent amb el pas dels anys, com la plantilla d'agents, i hem d'adaptar-nos a les necessitats del segle XXI".

L'alcalde poblà, qui és el responsable de la Seguretat Ciutadana, incideix en dos aspectes que qualifica de determinants a l'hora d'haver adoptat aquesta decisió: "A més d'allò que he exposat anteriorment, cal assenyalar que l'intent que van fer governs anteriors en el passat, per a ampliar la capacitat de la ubicació actual amb actuacions en el soterrani de l'edifici, ha resultat ser un fracàs tant pel que fa als resultats obtinguts com a la quantitat econòmica que es va invertir".

"De la mateixa manera, la tendència actual apunta a situar la prefectura de la Policia Local no en el centre de la localitat, sinó en un espai preparat per a poder facilitar el desplaçament dels agents davant qualsevol situació d'emergència. La nova ubicació espacial s'ajusta a aqueixa premissa i creiem que és òptima per a la prestació d'aquests serveis", conclou Josep Vicent Garcia.

Per a veure el vídeo que completa aquesta informació, feu clic ací.
Ajuntament de la POBLA DE VALLBONA
©2014 - LA POBLA DE VALLBONA

Avda. de Colom nº93 - 46185
La Pobla de Vallbona (València)

Avís Legal | Política de cookies
Telèfon d'informació

96 276 00 50

info@lapobladevallbona.es
Facebook
Twitter
Vimeo
Youtube
Compatible amb les últimes versions dels navegadors: Internet Explorer (9 o superior), Mozilla Firefox, Chrome y Safari.

Ús de cookies
Este lloc web utilitza cookies perquè vostè tinga la millor experiència d'usuari.
Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, per a més informació premeu ací
Tancar