Facebook Twitter
VAL | CAS
4 de març
L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha rebut una notificació, des de la Conselleria de Medi Ambient i Desenvolupament Rural, que afavoreix el camí per a dur a terme les obres de condicionament del camí d'accés a la Sima i la Conarda. Concretament és un informe ambiental que acredita que no existeix cap impacte ambiental en el projecte que pretén ampliar i condicionar el camí que connecta aquestes dues zones residencials amb el nucli urbà del municipi poblà.

Així, des de la Direcció General de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental que aquesta actuació "no afecta vies pecuàries, espais naturals protegits o espais integrants de la Xarxa Natura 2000". En paraules de l'edil d'Urbanisme i Serveis en el consistori poblà, Juan Aguilar, "estem davant una gran notícia per a tots els veïns de la Pobla de Vallbona i, singularment, amb aquells que resideixen en les zones urbanes de la zona situada a l'est de nostre terme municipal. Parlem d'un projecte molt gran, tant pels recursos econòmics que s'invertiran com per la problemàtica que ens permetrà resoldre, després que haja passat molt de temps sense que s'abordara aquesta situació anòmala amb una vertadera voluntat de trobar una solució".

Aguilar explica que el projecte està previst que s'execute en dues fases, que es prolongaran durant uns dos anys des de l'inici de les obres. Serà necessari destinar 1,5 milions d'euros, en el que és "la xifra més elevada de tot el pressupost municipal en un únic projecte, juntament amb el canvi de les il•luminacions públiques en totes zones residencials i en els diferents polígons industrials del nostre poble".

El projecte d'obres de condicionament del camí d'accés a la Sima i la Conarda pretén desenvolupar una alternativa a la situació actual, per a guanyar en seguretat i accessibilitat. Es vol canviar l'actual traçat (de 6 metres d'ample) per un altre que arribarà fins els 15 metres; així, cada sentit de la circulació disposarà d'un carril de 3,30 metres, al qual ha d'afegir-se vorals d'un metre d'ample per cada costat i un paviment especialment habilitat per a ciclistes i vianants (amb un ample d'altres tres metres). Aquest carril estarà separat del voral per una delimitació de zona verda de 0,50 metres. El trajecte que es veurà inclòs en aquesta actuació es prolonga durant 1,5 quilòmetres de llarg.

L'edil d'Urbanisme i Serveis ha rebut aquesta comunicació amb evident satisfacció: "Des que l'actual equip de govern va assumir la responsabilitat de governar a la Pobla de Vallbona s'han prioritzat totes aquelles actuacions que contribuïren a vertebrar adequadament un municipi que s'havia desenvolupat d'una manera deficient. Aquest tipus d'actuacions, com unes altres que ja s'han dut a terme, ens permeten acabar amb els problemes d'accessibilitat entre les diferents zones residencials i el nucli urbà".

Aguilar assenyala que, després d'haver-se rebut aquest informe, l'actual equip de govern té molt clars els següents passos: "Després de rebre aquesta comunicació, estem en disposició d'obtenir els terrenys. Quan finalitze aquesta fase, podrem iniciar les obres. És una magnífica notícia i tots hem d'alegrar-nos perquè és beneficiós per a la Pobla de Vallbona i totes aquelles persones que ja resideixen en aquesta localitat".
Ajuntament de la POBLA DE VALLBONA
©2014 - LA POBLA DE VALLBONA

Avda. de Colom nº93 - 46185
La Pobla de Vallbona (València)

Avís Legal | Política de cookies
Telèfon d'informació

96 276 00 50

info@lapobladevallbona.es
Facebook
Twitter
Vimeo
Youtube
Compatible amb les últimes versions dels navegadors: Internet Explorer (9 o superior), Mozilla Firefox, Chrome y Safari.

Ús de cookies
Este lloc web utilitza cookies perquè vostè tinga la millor experiència d'usuari.
Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, per a més informació premeu ací
Tancar