Arxiu historicogràfic
Col•lecció museística la Casa Gran
Col•lecció d’Objectes Etnològics
Està formada per totes les peces que conformen la col•lecció permanent com utensilis de la vida quotidiana, d’època passada, vestimenta, ferramentes per al treball agrícola, per a la quadra o maquinària de tracció animal, que han donat veïns de la localitat i restaurats per ells mateixos per a ser exposats.
http://museucasagran.es/index.php/objetos
Col•lecció Fotografies antigues la Casa Gran
A través d’una altra pantalla tàctil s’accedeix a l’Arxiu gràfic de la Pobla de Vallbona, amb més de 5.000 arxius, la Casa Gran es dedica a arxivar totes les fotografies antigues que la gent hi porta per assegurar-ne la permanència en el temps. Es poden veure les dites fotografies en les pantalles tàctils de la Casa Gran.
https://www.facebook.com/lacasa.granlapobladevallbona
Memòria Oral
La Memòria Viva s’ha realitzat per mitjà de la realització i filmació d’entrevistes a les persones majors de la localitat, amb la finalitat de conservar aquest patrimoni per a la posteritat.
Els temes enregistrats inclouen els treballs realitzats tradicionalment en la població, sobretot els que es relacionen amb l’agricultura i els diversos cultius que es realitzaven en la localitat, els processos d’obtenció de l’oli i del vi, la comercialització, l’organització del treball, els llocs en què es portava a terme i altres peculiaritats. En l’actualitat, a la Casa Gran, mitjançant una pantalla tàctil, es poden accedir a veure aquests testimonis de Memòria Viva.
Arxiu Històric Augusto Danvila
L’arxiu de la Família Danvila és un arxiu familiar que pertany a una de les dinasties de la noblesa valenciana. S’ha format al llarg del temps per les necessitats familiars de controlar i acreditar les possessions particulars acreditades amb l’herència. El gruix de la documentació que ens ha arribat correspon a dues seqüències de plets per la possessió de l’herència, la primera de les quals data del segle XVIII i l’altra de final de segle XIX.
L’any 2002 l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona se’n feia càrrec per la donació d’un particular d’una important quantitat de documentació antiga que corresponia a l’arxiu familiar dels Danvila. Després de la mort sense descendència de l’últim dels Danvila, Augusto Danvila i Jaldero, el 1935, la masia familiar en què aquest havia residit (Masia de Tous) es va vendre a un particular, els descendents del qual entregaren la documentació que hi trobaren a l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona. La documentació fou tractada per garantir unes condicions mínimes per a una adequada conservació preventiva.