Facebook Twitter
VAL | CAS
Pinturas Góticas

Pintures Gòtiques S.XIV

L’any 1993, després d’unes rutinàries labors d’obra a l’Església Santiago Apòstol, l’obrer el Sr. Fernando Martínez i les feligreses la Sra. Mª Carmen Llopis Tortajada i la Sra. Vicenta Castellano, descobriren quasi accidentalment que darrere d’un encrostonament apareixia la imatge del que podia ser una Verge Maria.

Al mateix temps que es construeix l’actual estructura gòtica que es conserva en la parròquia de Santiago Apòstol, potser es realitzaren les pintures murals de l’entrada. Unes interessants pintures a l’estil del gòtic lineal, semblants a les que es conserven a l’església de la Sang de Llíria i en altres esglésies de reconquesta com les de l’església de Sant Fèlix de Xàtiva. Un examen de les pintures indica que probablement es realitzaren a partir del 1390.

Estan compostes pel Naixement, l’Adoració dels Reis d’Orient, la Mare de Déu de l’Anunciació, Sant Gil, Sant Senent i Sant Abdó.

Ajuntament de la POBLA DE VALLBONA

©2014 - LA POBLA DE VALLBONA

 

Avda. de Colom nº93 - 46185

La Pobla de Vallbona (València)

 

Avís Legal | Política de cookies

Telèfon d'informació

96 276 00 50

info@lapobladevallbona.es

Facebook
Twitter
Vimeo
Youtube
Compatible amb les últimes versions dels navegadors: Internet Explorer (9 o superior), Mozilla Firefox, Chrome y Safari.