tiempo
l'oratge
parkink lliure
pàrquing lliure
govern obert
govern obert
seu electronica
seu electrònica
cita previa
cita prèvia

Patrimoni natural

La Manguilla és una zona boscosa protegida, es troba aproximadament a 7 km al nord-est del nucli urbà, compta amb una àrea recreativa i és Paratge Natural Municipal, PNM, declarat l’any 2011 per Conselleria. La sendera, SL-CV 111, comença en la part dreta del berenador cobert de l’àrea recreativa de la Manguilla, on trobem un panell informatiu, el camí està delimitat per fileres de pedres als dos costats.

La sendera, SL-CV125, és de terreny ferm i s’hi accedeix per la carretera de la Pobla-Maquiva a l’altura de la urbanització Els Racons, té 475 m de recorregut, apte tant per a ús senderista, com de bicicleta de muntanya. El nivell de dificultat és baix i el temps aproximat del recorregut a peu és de 15 min. El recorregut arranca de la base de la mola del Tos Pelat, el punt més alt del terme municipal de la Pobla de Vallbona, la ruta segueix un camí ample i de terra, amb terreny ferm finalitza en el cim de la mola on hi ha un rellotge de sol.

L’estepa de Cartagena, Cistus heterophyllus, és una espècie protegida en perill d’extinció, es pensava que havia desaparegut fins que se’n va trobar un exemplar al nostre municipi, està dins del Catàleg Nacional d’Espècies Amenaçades. 

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerarem que n'acepta l'ús.

Pot canviar la configuració o obtindre més informació en aquest enllaç:

accediu ací